Sunrise on Himalaya

forts... I Sjukdomens Tid:

Torsdag - Tack vare forkylningen som ledde till extrem hosta sa verkade det som att ca tre-fyra nervtradar blivit i klem pa babord sida av mig. Eller har jag kanske hostat itu en muskel eller tva? Vad jag vet ar att smartan ar fullstandig vid; rorelse, hosta (vilket fortfarande pagar) och vid andning. Fran detta kan man dra slutsatsen att det gor ont ganska ofta. Det ar vanster axel/nacke, samma sidas hoft och upp langs ryggen lite som en trad av pain besvarar mig 24:7 ='( Vid hosta aven vanster brost (ej tutte).

Robba agerade hjalte och gick pa tigerjakt till ett Apotek for smartstillanden; jag hade testat de "gamla vanliga" tabletterna pa natten men dom gav mig ingen storre befrielse.. Da far man skatta sig lycklig att man ar i Asien dar dom har lite av ett vidare receptfritt utbud =) Nu har jag mumsat i mig en Tramadol, but BE AWARE (mutti!) - jag luslaste internet pa info och handlingsplan innan jag svalde kapseln!! SAFTEY FIRST.

Den lag i Citodongenrén och for ovrigt sa anser jag att saftey first innebar: se till att luftvagarna inte ar blockerade, for utan att andas har jag hort att forfarliga saker drabbar den drabbade... =O Nar kvallen sankte sig over vara bergstoppar madde jag mycket battre, antligen fick man ett stycke luft!

 

Fredag - Idag ar en battre dag, smartan har i och for sig flyttat sig sakta men sakert till styrbord sida men den ar inte i narheten sa illa som igar ... sa lange jag inte ror mig, det vill saga! Eller hostar! Men jag kan andas i alla fall. Jag ordinerar till mig sjalv; mycket vila och ingen rorelse. Vi ska ta en fruktstund pa sjon med en liten bat snart, det kan handa att jag overlamnar rodden till Robben och frukten till MOI! Moah




View From Sarangkot:

En solig eftermiddag tog vi vart pick & pack och for upp till Sarangkot; berget har bredvid varifran man har en fantastisk utsikt over Pokhara och Himalayas Annapurna Range. Vi tittade nar solen borjade ga ner och sken sina finaste stralar over bergen, och vi grat en liten tar for att det ar sa pass daligt med sno i ar (tack vare vaxthuseffekten, 0,12 grader varmare i snitt aven fast resten av varlden har 0,6 i snitt! Vi dodar vara berg...) vilket gor vyn aningen mesigare... Men fortfarande; holy Buddha vilken vy!!


 

Vi bodde pa Panoramic View Hotel och dar satt vi o gottade oss medan vi sag solen forsvinna over bergen pa andra sidan, aaah berg at alla hall! Det ar verkligen panoramic har, vi ar omringade av berg!

Det var RIKTIGT skont sa lange solen var framme men som vanligt i fucking Pokhara sa blir det SVINKALLT nar sista stralen lamnar oss pa kvallen... Som vilken annan kvall holl vi pa att frysa rumpan av oss och flyttade in till ett hemligt rum dar vi at middag och spelade kort.

Vadjan!! Snalla den som kan nagot roligt kortspel for tva (INTE vandtia), ge mig forslag! Vi har spelat vandtia hela resan och nu ar det slutspelat! Vi turas hellre om att spela varannan patiens... Lame!


Morgonstund har guld i mun! Efter tre veckor med vackning 05:45 sa var det 'piece of cookie' for oss att studsa upp till soluppgangen 06:20. Vi klattrade trapporna fran hotellet till utkiksplatsen i rask takt och det praktiskt taget rann om oss nar vi kom fram, da hade japanerna redan anlant... Men "hum hum, det fanns plats for en till'!



Pa hotellet hittade vi en kanadensare och en fransois, Susan & Celine. Vi spenderade dagen tillsammans sittandes vid bordet by the edge of the cliff och bara njot av utsikten, lugnet och underbarheten. Det var menat att vi skulle nedstiga berget under formiddagen for en sista lunch pa Sadhana Yoga, sm ligger pa vagen ner, men hela var skara insag att "gåsen Sarangkot inte var fardigplockad" sa vi stannade alla en natt till. Samma procedur igen; sjukligt manga fina foton pa denna fantastiska utsikt!!




Robban passade pa att agera larling hos den 16-arige stenhuggarpojken som holl pa att massakera en sten bredvid hotellet, resultat - Robban gjorde sitt basta ... men var chanslos. Da drog han sig tillbaka till nasta gren - Y O G A. Det gick battre!! Jag tycker det ar viktigt att i tidig alder lara barn att alla kommer inte bli bra pa samma saker, utan vi har alla varan egen styrka. Da kan dom hantera siutationer som denna lattare!














I dessa tider
som vi befinner oss i sa sager en bild mer an tusen ord... Darfor har jag inte mycket mer att tillagga an att "kakan" som flugan at av i forra inlagget var ingen kaka utan en "toast with jam" och vi at inte upp den efterat! Nagon matta pa hygienen far det vara, samtidigt sa har vi nog haft varan beskarda del flugor pa maten sedan vi kom hit. Det gar liksom inte att gora nagot at, it's a matter of acceptance!


Sleep well & hosta kontrollerat!! Pöööss & Kraaam, signing out...


Kommentarer
Postat av: Sandra

Vilka bilder! När åker ni mot Thailand? :) Vad tur att hostan är bättre! PÖSS

2010-01-15 @ 08:41:13
URL: http://zkygirl.blogg.se/
Postat av: Malin

Åh vad fint! Du anar inte hur sugen jag är på att åka bort nu! Avis!

Ang kortspel kan ni testa "Femhundra", det kan man spela i en evighet..! Regler: http://www.kortspel.net/femhundra.htm



Pusspuss :)



2010-01-18 @ 09:17:32
URL: http://dagdromma.blogspot.com
Postat av: Therese

WOW

2010-01-18 @ 11:16:05
URL: http://theresejanssons.blogg.se/
Postat av: Camilla

Fantastiska, makalösa, ljuvliga bilder! Hur vackert som helst ju. Man blir verkligen sugen på att resa bort (om man bortser från alla sjukdomar då och mördade tuppar...) uäk

2010-01-21 @ 14:45:17
URL: http://www.camillasdagar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0